La Redécouverte

ON Y VA

ENSEMBLE

Pianotrio med rötterna i den klassiska musiken men hjärtat hos tangon, huvudet uppe bland molnen...

Förra sommaren dansade Sibelius tango i en fantasiskog bland svanar och vattendroppar. Denna gång flyr vi verkligheten till drömmarnas stad genom Piazzolla, Piaf och Poulain. Musiken berättar om deras liv. Om att alltid längta efter något, om att fly sig själv för att hitta hem och om att finna sig själv i fantasin. ON Y VA ENSEMBLE presenterar:


La Redècouverte  åter/upp,täcka v. återupptäckte

I myllret bland gatumusikanter och försäljare i det magiska Paris möter vi tre personer som drivs av en gemensam längtan efter att uppleva något nytt, eller att återupptäcka något de sedan länge försökt glömma...


Astor Piazzolla lämnar tangon och flyttar till Paris för att studera för den magnifika Nadia Boulanger. Väl där får han dock rådet att vända tillbaka till sig själv, och hemma i Argentina blir han tango nuevons skapare.


Edith Piaf blir upptäckt sjungandes på gatorna i Pigalle. Hon lever ett hårt liv som drivs av längtan efter den stora kärleken. Hon sjunger om den och krossas av den, men blir samtidigt älskad av en hel värld för sin sång.


Filmkaraktären Amelie Poulain lever ensam i Montmartre, men hennes längtan efter sällskap leder så småningom till de mest osannolika händelser. Filmen om hennes liv hade premiär 2001 och nominerades bl.a till fem Oscars.


En fartfylld och lekfull konsert där svängig tango blandas med Edith Piafs odödliga sånger och den stämningsfulla filmmusiken från Amelie från Montmarte, och de traditionella instrumenten samsas med melodicor och toypianos!


2016


20 juli

Ljusdals kyrka


21 juli

Forsa kyrka, Hudiksvall


28 juli

Brännkyrka kyrka, Älvsjö